Marieke Viskaal

Na een aanvankelijke start met de studie Psychologie, ben ik overgestapt naar de HBO-opleiding Personeel & Arbeid. Vooral het opleiden van mensen en hun persoonlijke en professionele groei hadden mijn interesse. Bij ingenieursbureau Tebodin en Elsevier Opleiding & Advies heb ik ervaring opgedaan als HR-medewerker. Daarna ben ik werkzaam geweest als consultant bij een bureau voor outplacement en coaching.

 

In de loop van de tijd werd mij echter duidelijk dat een onderwijzende rol mij beter past. Daarom ben ik de PABO gaan doen en ben ik als lerares aan de slag gegaan in de bovenbouw op de Van Oldenbarneveltschool in Rotterdam.

 

In 2007 ben ik na de komst van mijn tweede kind gestopt met werken. Tussen de bedrijven door bleef ik kinderen (en ouders) helpen bij schoolwerk. Het aantal vragen voor begeleiding nam meer en meer toe en daarom ben ik, na een jaar als zelfstandige bij Didactique gewerkt te hebben, in 2012 met de Bijlespraktijk gestart.

 

Ik heb een goede, professionele samenwerking met Praktijk Merkelbach in Den Haag, waar ik de nascholingscursus ‘Dyslexiespecialist’ heb afgerond. Momenteel volg ik bij hen een nascholingstraject als remedial teacher. Louis Merkelbach fungeert als mijn supervisor en klankbord.

 

Ik werk samen met collega Marianne van der Giessen, logopediste bij Logopediepraktijk Kralingse Plas. Verder heb ik regelmatig overleg en intervisiebijeenkomsten met andere RT’ers in Rotterdam.

 

© 2015 de Bijlespraktijk, Marieke Viskaal      |      Ontwerp en bouw website Arjen Snijder HNC      |      Powered by Muse